Korfballers d’Ommerdieck winnen met dubbele cijfers

De eerste uit-wedstrijd van het eerste team van d’Ommerdieck was in Hollandscheveld tegen HHV 3.

In de aanval stonden Gerja Eykenaar, Nienke Rijkeboer, Robert Batterink en invaller Stefan Hekman.

In de verdediging Agnes Compagner, Astrid Aalbers, Jasper Ekkelenkamp en Stefan van Veldhuizen.

In ’t begin was d’Ommerdieck goed op schot. Binnen 7 minuten stond er 0-4 op de klok.

Daarna kwam HHV terug tot 3-4. Maar met een goed opgezette aanval werd binnen twee minuten tweemaal gescoord 3-6. Maar HHV gaf de moed niet op. En wist ook tweemaal te scoren.

De stand was 5-6. Een compliment aan Jasper Ekkelenkamp, die de lange heer van HHV in bedwang kon houden, en weinig doelpunten toeliet. Ook invaller Stefan Hekman groeide in het spel en wist zich goed te handhaven.

d’Ommerdieckers bleven rustig hun eigen spel spelen en door de kansen af te maken, de ruststand op 5-10 te brengen.

Na rust wist Nienke Rijkeboer gelijk te scoren gevolgd door HHV. 7-11.

Er volgde een wissel bij d’Ommerdieck Carlijn Haan kwam in het veld voor Agnes Compagner.

D’Ommerdieck wist de stand door prachtige doelpunten op 7-16 te brengen. Het laatste doelpunt kwam van HHV. Eindstand 8-16.

Doelpuntenmakers : Gerja Eykenaar 4x, Robert Batterink 2x, Astrid Aalbers 2x, Agnes Compagner 2x, Stefan van Veldhuizen 2x, Nienke Rijkeboer 2x, Jasper Ekkelenkamp en Carlijn Haan.

Zaterdag 29 september ontvangt d’Ommerdieck HHV op het eigen veld. Aanvang 14.45 uur.