Korfballers dOmmerdieck geven SCO korfballes

In de eerste wedstrijd in de veldcompetitie speelde d’Ommerdieck 1 thuis tegen SCO 5 uit Oldeholtpade.
In de aanval stonden Gerja Eykenaar, Nienke Rijkeboer, Robert Batterink en Michiel Huzen.

Michiel Huzen was de vervanger van Jasper Batterink, die in het buitenland verblijft.

In de verdediging stonden Astrid Aalbers, Esther van Dijken ,Jasper Ekkelenkamp, Stefan van Veldhuizen. De scheidsrechter was Carla Aalbers.

D’Ommerdieck begon goed. Een afstandsschot van Michiel Huzen, na vijf minuten speeltijd, gevolgd door de gelijkmaker van SCO 1-1. Dit éne doelpunt van SCO bleek later het enige doelpunt van SCO in de eerste helft te zijn.

D’Ommerdieck bracht de stand op 4-1, waarna er een doelpuntloze periode van 15 minuten aanbrak, waarin d’Ommerdieck heel veel kansen kreeg, maar ze niet wist te verzilveren. Twee minuten voor rust wisten Gerja Eykenaar en Jasper Ekkelenkamp de stand op 6-1 te brengen.

Na rust was d’Ommerdieck meer doeltreffend. Na 7-1 werd er gewisseld Agnes Compagner kwam in het veld voor Nienke Rijkeboer. Daarna werd er doorlopend gescoord door d’Ommerdieck, totdat de stand 13-1 was en SCO hun tweede doelpunt wist te maken.

De eindstand was 15-2.

Doelpuntenmakers : Michiel Huzen 3x, Astrid Aalbers 3x, Stefan van Veldhuizen 2x, Jasper Ekkelenkamp 2x, Robert Batterink 2x, Agnes Compagner 2x en Gerja Eykenaar 1x.

Zaterdag 22 september speelt d’Ommerdieck 1 in Hollandscheveld tegen HHV 3. Aanvang 12.30 uur.