Eerste winst voor d’Ommerdieck!

Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde tegen Dindoa 7 uit Ermelo. Dindoa staat op de onderste plaats en d’Ommerdieck op de zesde plaats. Door het ontbreken van Esther van Dijken en Astrid Aalbers stonde Femke Rijkeboer en Carlijn Haan in de basis. In de aanval stonden : Gerja Eykenaar, Nienke Rijkeboer, Martin Alteveer en Jasper Ekkelenkamp. In de verdediging Femke Rijkeboer, Carlijn Haan, Jasper Batterink en Stefan van Veldhuizen. De openingstreffer werd weer door Gerja Eykenaar gemaakt .Nu na twee minuten. Gevolgd door het tegendoelpunt van Dindoa. Daarna liep d’Ommerdieck in 10 minuten uit tot 4-1. Na 4-2 bleef d’Ommerdieck goed doorgaan 6-3 en de ruststand was 8-4.

In de tweede helft kwam Astrid Aalbers in het veld voor Carlijn Haan. Dindoa begon na rust met een hoog tempo en wist na 9-4 terug te komen tot 9-7. Maar d’Ommerdieck hield het hoofd koel en bleef goed combineren en wist de kansen af te maken. Het werd 15-7. Na 15-8 schoot Stefan van Veldhuizen het zestiende doekpunt raak. De eindstand was 16-9.

Doelpuntenmakers : Gerja Eykenaar 4x, Stefan van Veldhuizen 4x, Nienke Rijkeboer 2x,Martin Alteveer 2x, Jasper Batterink 2x, Astrid Aalbers en Femke Rijkeboer beiden 1x. Zaterdag 25 januari speelt d’Ommerdieck in Zwolle tegen koploper Oranje Zwart 4.aanvang 17.25 uur.

Scroll naar boven