Verlies voor korfballers d’Ommerdieck

Het eerste team van d’Ommerdieck speelde de returnwedstrijd tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Bij d’Ommerdieck speelden in de basis twee A junioren Vera Prins en Denis Schuurman. In de aanval: Denise Schuurman, Gerja Eykenaar, Robert Batterink, Gert Timmerman. In de verdediging : Vera Prins, Miranda Huzen, Jasper Batterink, Stefan van Veldhuizen.

Vooral in de eerste minuten kreeg d’Ommerdieck veel kansen, maar de bal wilde niet in de korf. Oranje Zwart wist wel te scoren, maar gelijk daarna schoot Gerja Eykenaar raak 1-1. Na 1-2 wist d’Ommerdieck voor te komen met 3-2. Maar Oranje Zwart schoot de gelijkmaker er in 3-3. Jasper Batterink schoot raak en een slimme omdraaibal van Miranda Huzen zorgde voor 5-3. Oranje Zwart kwam terug tot 5-5 en met de stand 5-6 ging de rust in.

Na rust schoot Oranje Zwart raak 5-7. Na 6-8 kon d’Ommerdieck de achterstand weg werken met twee doelpunten en de stand was weer gelijk 8-8. D’Ommerdieck had de handen vol aan de snel spelende en uit beweging raak schietende heren van Oranje Zwart. Zij schoten vier op rij raak 8-12. Junior Estelle Brinkman kwam in het veld voor Miranda Huzen. Gert Timmerman zorgde voor 9-12. Oranje Zwart verhoogde het tempo en wist nog viermaal te scoren 9-15. Het laatste doelpunt werd gescoord door Denise Schuurman. Eindstand 10-15.

Doelpuntenmakers : Gerja Eykenaar 3x, Jasper Batterink 2x. Miranda Huzen, Stefan van Veldhuizen Gert Timmerman en Denise Schuurman allen 1x.

Zaterdag 3 oktober speelt d’Ommerdieck In Vaassen tegen Regio’72 3, aanvang 13.00 uur.