Korfballers d’Ommerdieck winnen met overmacht!

D’Ommerdieck ontving Amicitia 4 uit Vriezenveen in sporthal de Spil. D’Ommerdieck stond op de vierde plaats in de poule en Amicitia op de tweede plaats.

D’Ommerdieck startte fanatiek in de aanval met Martin Alteveer, Nienke Rijkeboer, Gerja Eykenaar en Jasper Ekkelenkamp. Al na zes minuten was de stand 2-0, ondanks een gemiste strafworp en een gemiste vrije worp. Ook de tweede aanval wist binnen twee minuten raak te schieten 4-0. In dit vak stonden Jasper en Robert Batterink, Agnes Compagner en Astrid Aalbers. Er werd weer van vak gewisseld. Gerja Eykenaar, die vrij kon schieten maakte haar derde doelpunt 5-0 en Martin Alteveer verzilverde een strafworp 6-0. Daarna was het tweede aanvalsvak weer aan de beurt. Agnes Compagner schoot tweemaal achter elkaar raak 8-0. Na 9-0 wist Amicitia hun eerste doelpunt te maken 9-1. De rust ging in met 10-1.

Na rust wisselde Stefan van Veldhuizen met Martin Alteveer. Amicitia kwam vol goede moed uit de kleedkamer en begon fanatiek aan de wedstrijd. Maar eerst wist Robert Batterink te scoren 11-1. En daarna wist Amicitia de korf te vinden 11-4. Dit was tevens het laatste doelpunt van Amicitia. D’Ommerdieck zette weer goede aanvallen op en ronden die af met prachtige doelpunten. De eindstand was 17-4. Door deze overwinning staat d’Ommerdieck nu bovenaan.

Doelpuntenmakers : Agnes Compagner 4x, Gerja Eykenaar 3x, Jasper Batterink 3x, Nienke Rijkeboer 2x, Astrid Aalbers 1x, Stefan van Veldhuizen 1x, Marin Alteveer 1x, Robert Batterink 1x Jasper Ekkelenkamp 1x.

Zaterdag 19 januari speelt d’Ommerdieck in Bergentheim tegen KIOS’45 2. Aanvang 16.00 uur.